За програмата си през 2017 г. FLUCA ще работи с базираните във Виена куратори Урсула Мария Пробст, Валтер Зaйдл и Борис Костадинов. Всеки от кураторите ще представи собствен кураторски проект съвместно с артисти и партньори на FLUCA.
FLUCA куратори 2017
caret-down caret-up caret-left caret-right
Борис Костадинов

Независим куратор и изкуствовед базиран във Виена и Берлин. Проектите на Борис Костадинов са свързани със съвременното изкуство, фотографията, концептуалният дизайн, архитектура и интердисциплинарните форми. Второ направление в работата му е връзката изкуство – нови технологии. Куратор е на изложби за Radiator Gallery, Ню Йорк, IG Bildende Kunst Gallery, Виена, bäckerstrasse4 Gallery, Виена; Ernst Hilger Gallery, Виена; Haus Wittgenstein, Виена и LOOP Fair, Барселона.

Валтер Зaйдл

Куратор, изкуствовед и художник. От 2005 г. ръководи художествената сбирка на Erste Group и Фондация „ERSTE”, Виена. Работи интензивно с български художници и организации в областта на визуалните изкуства от 2000 г. в изложбите: “Looming Up, Contemporary Art from Bulgaria,” Kunsthalle Exnergasse, Виена (2001); Градски територии,” Галерия 0gms, София (2012) и “Борис Мисирков & Георги Богданов: Портрети,” ГХГ София (2013).

Урсула Мария Пробст

Куратор, критик, художник и изкуствовед. От 2002 е директор на артистичната програма на FLUC. Куратор е на основните изложби от Vienna Art Week (2008-2015). От 2014 работи с KulturKontakt Austria/BKA по проекти в публичното пространство. Курирала е съвместни проекти с Puvlic Art Niederösterreich, KÖR Vienna, EUROPART, няколко изложбени проекта с BKA Austria, Kunstraum Niederösterreich, Gallery Krinzinger и други институции. От 2014 е част от комитета на Public art Niederösterreich.